“Împreună – Schimbarea până la capăt!”

  Recent, Partidul Liberal a făcut public un slogan, care poate fi considerat şi nou, dar şi vechi în acelaşi timp: „ÎMPREUNĂ – SCHIMBAREA PÂNĂ LA CAPĂT!”. Acesta ar putea fi folosit la viitoarele alegeri parlamentare din Republica Moldova ce se vor desfăşura la 30 noiembrie 2014. Liberalii au decis să meargă pe varianta sloganului care le-a adus de două ori victoria la alegerile localde din capitala republicii şi peste 100 de primării în ţară.

  „Schimbarea până la capăt” a devenit sloganul schimbării regimului comunist, condus de Voronin, cu unul democratic, condus de Alianţa pentru Integrare Europeană. Sloganul a fost axa schimbării vectorului asiatic cu cel european. Sloganul a devenit punct de plecare şi startul reformelor. Şi poate cel mai important, sloganul a adus rezultate în planul ideii naţionale. De asemenea, acest slogan a dus, cu excelenţă, la schimbarea minciuilor comuniste cu adevărul istoric.

  Pentru scrutinul electoral din 2014 liberalii au decis să meargă pe formula veche, adăugând un cuvânt – „ÎMPREUNĂ”. S-ar părea că un cuvânt nu modifică nimic, în esenţă însă, liberalii au dat sloganului poate cea mai importantă componentă. „Împreună” înseamnă că nu doar Mihai Ghimpu şi Dorin Chirtoacă îşi asumă responsabilitatea pentru schimbarea în bine, ci întreagă societate din stânga Prutului. „Împreună” este componenta de care ducem lipsă într-un secol al dezbinării românilor din Basarabia. „Împreună” înseamnă să fi alături de doctorii şi profesorii noştri, alături de copii, tineri, vârsnici, alături de cei plecaţi la muncă în străinătate. „Împreună” înseamnă să fi alăturii de România şi Uniunea Europeană într-un spaţiu în care legea stă la baza societăţii, inteligenţa la baza omenirii şi unde atitudinea face diferenţa.

  Deşi nu şi-au lansat platforma electorală, din ultimele acţiuni a conducerii Partidului Liberal este evident care vor fi temele de campanie electorală. Integrarea Europeană şi aderarea la NATO sunt proiectele pe care vor miza liberalii. În plan social, învăţământul şi medicina vor fi cele care vor avea toată atenţia liberalilor. În plus, PL-ul va lupta în continuare cu pseudodemocraţii de la guvernare şi cu comuniştii setoşi de putere.

  R.D.

  NU SUNT COMENTARII

  Transmiteti un mesaj

  17 + 7 =