Exitul Baumax din Romania, iminent

Baumax, unul dintre cei mai importanti retaileri specializati pe segmentul DIY din Europa, a raportat o pierdere consolidata pentru toate subsidiarele grupului austriac din Europa, de 189 de milioane de euro, dupa ce veniturile s-au ridicat la 1,13 miliarde de euro, in crestere cu 5% fata de anul 2012.

Presa austriaca scrie ca reprezentanta din Austria a Baumax a raportat cele mai mari pierderi din grup, de peste 150 de milioane de euro si a aratat ca pana la finalul acestui an retailerul va inchide toate magazinele pe care le detine pe pietele din Turcia, Romania, Bulgaria, dar si Croatia.

Baumax, companie care detine pe plan local un numar de 15 magazine, inca nu a raportat rezultatele financiare pe anul fiscal precedent, insa la nivelul anului 2012 compania a inregistrat un rulaj de 122 milioane de euro si pierderi de 2,2 milioane de euro.

Baumax este in acest moment prezenta pe pietele din Austria (65 de magazine), Cehia (24 magazine), Slovacia (14 magazine), Slovenia (3 magazine), Ungaria (15 magazine), Croatia (7 magazine), Romania (15 magazine), Bulgaria (8 magazine) si Turcia (7 magazine).

Articol complet: Wall-Street.ro

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

nine − eight =