Dramatic! Ce se încurajează de fapt în România: businessul sau asistenţa socială?

În 16 judeţe, în topul angajatorilor se află asistenţa socială. La o populaţie stabilă de 20 de milioane de persoane, la noi există doar 3,1 mil. angajaţi în sectorul privat

Direcţia generală de asistenţă socială şi protecţie a copilului se află în topul celor mai mari 20 de angajatori în 16 judeţe, potrivit unei analize ZF realizate în cadrul rubricii „Economia judeţelor, la raport“.

Spre exemplu, datele de la Inspecţia Muncii arată că Direcţia de asistenţă socială şi protecţia copilului din Bistriţa se află pe locul 10 în topul celor mai mari angajatori din judeţ, iar in­for­maţiile publi­cate pe site-ul ins­ti­tuţiei arată că în această instituţie există aproape 800 de an­gajaţi. În Bacău, aceeaşi direcţie judeţeană ocu­pă locul 4 în topul celor mai mari angajatori, în Argeş este pe locul 9, iar în Alba pe poziţia 16.

Aflate în subordinea consiliilor judeţene, direcţiile de asistenţă socială au sute de angajaţi care se ocupă de administrarea dosarelor persoanelor defavorizate, ale bătrânilor, ale per­soa­­nelor cu dizabilităţi sau ale copiilor abandonaţi sau maltrataţi.

Articol complet: Ziarul Financiar

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

thirteen + fourteen =