Un nou partid in Moldova?

  La 23 mai 2014, la Chişinău viaţa politică, devenită în ultima vreme constantă, a fost bulversată de plecarea din Parlament a celui mai rus comunist, măduva partidului, Mark Tcaciuc. Cunoscut pentru duritatea sa, suspecat ca fiind cardinalul din umbră ce conducea partidul, iar pe timpul guvernării comuniste, fiind consilierul preşedintelui era forţa de decizie în stat.

  Astăzi, când îl avem plecat din Parlament ne întrebam dacă a plecat şi din partid. Ne având declaraţii oficiale, putem interpreta fraza liderului comunist Vladimir Voronin: „toți trădătorii trebuie să-i urmeze exemplul și să-și depună mandatul”. Să fi trădat Tcaciuc PCRM-ul sau poate partidul l-a trădat?! Amintindu-ne declaraţiile celor desprinşi de comunişti, aceştia invocau supăraţi că Tcaciuc este cel ce conduce extremist partidu. Acuzat de foştii colegi că este pata ce trage partidul în jos, Voronin l-a apărat şi protejat pe cal care azi a plecat din Parlament.

  Poate că plecarea lui nu înseamnă descătuşarea de PCRM, poate că Tcaciuc pregăteşte serios echipa pentru campania electoral. Dar, cel mai probabil, la fel ca Moscova, nemulţumit de Voronin este şi Tcaciuc. Periculos, Tcaciun este umbra relelor la Chişinău. Iar trecerea lui la un alt partid ar putea majora cota partidelor de extremă stânga la viitoarele alegeri. Dar pericolul cel mai mare ar fi o combinaţie dezastruoasă între Dodon şi Tcaciuc, care sunt iubiţi la Moscova, urăsc tot ce e românesc şi ar face tot posibilul pentru distrugerea democraţiei şi statului Republica Moldova.

  Cu o imagine de om dur, cunoscut ca un bun strateg, suspectat pentru organizarea crimelor din 7 aprilie 2009 şi arderea arhivei Parlamentului, Tcaciuc dă Lovitura şi lasă Moldova într-o stare de imponderabilitate, aşteptând următorii săi paşi.

  R.D.

  NU SUNT COMENTARII

  Transmiteti un mesaj

  twelve + eight =