5 job-uri in tehnologie care nu exista, dar pentru care copilul tau trebuie sa se pregateasca

Pompier, doctor, politist, avocat, poate chiar pilot de avion sunt cateva dintre meseriile care provoaca entuziasmul copiilor in materie de meserii. Cel mai probabil insa, elevii de scoala primara de astazi vor ajunge sa ocupe posturi despre care nu stim nimic, pentru ca nici macar nu exista. Proiectul „Meseriile viitorului“ va prezinta 5 job-uri care vor face parte din actualitate pana in 2030.

Piata locurilor de munca este acum unul dintre subiectele preferate ale futurologilor. Schimbarea de ritm cauzata de tehnologie seamana din multe puncte de vedere cu Revolutia Industriala de la mijlocul secolului al XVIII-lea. La fel ca atunci, o parte dintre ocupatiile cu care suntem obisnuiti astazi vor disparea cu totul. Altele, vor primi un update de atributii si cerinte pentru a putea ramane utile.

Guvernul britanic si Fast Future, o companie care identifica trenduri de dezvoltare au rugat un grup de futurologi sa gaseasca si sa descrie principalele ocupatii in tehnologie ale viitorului.

1. Specialist in etica stiintelor noi (new science ethicist) – Discutiile despre clonare si modificarea genetica a organismelor au fost doar inceputul unor probleme etice importante despre viitorul medicinei si stiintei. Specialistul in etica stiintelor noi isi va folosi cunostintele complexe in filosofie, medicina si biostiinte pentru a hotari daca anumite experimente pot fi continuate fara repercusiuni la nivel moral sau chiar accidente grave. Un specialist in etica stiintelor noi va avea un cuvant important de spus in departamentele de cercetare ale companiilor farmaceutice, laboratoarele de genetica.

Articol complet: HotNews.ro

NU SUNT COMENTARII

Transmiteti un mesaj

fifteen + three =