Festivalul BASARABIA, ediția a XI-a, la Cluj-Napoca

    Grupul de Inițiativă Basarabeană (GIB-Cluj), în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca și Consiliul Local dă start celei de‐a XI‐a ediție a Festivalului Basarabia în perioada 27‐30 martie 2014 cu scopul de a aniversa 96 de ani de la evenimentul istoric de Unire a Basarabiei cu România (27 martie 1918).

    Evenimentele propuse în cadrul festivalului reflecta importanţa trecutului istoric în contextual realităţilor politice din prezent. Astfel va avea loc o dezbatere cu genericul “Strategii de tineret pentru studenţii basarabeni care îşi fac studiile în străinătate”, la care sunt invitate persoanele care doresc să participe la dezbatere în vederea consolidării relaţiei dintre mediul asociativ studenţesc basarabean şi cel instituţional din Republica Moldova. Ne propunem, în urma dezbaterilor colective, adoptarea unor soluţii pentru integrarea studenţilor care îşi fac studiile în afara Republicii Moldova în mediile de activitate socială şi profesională şi stabirilea unor relaţii cu factorii instituţionali din Republica Moldova. Rezultatele discuţiilor vor avea forma unei rezoluţii.

    Pentru că este și un proiect ce are drept grup țintă studenții din centrul universitar Cluj-Napoca, se va organiza un concurs de frumusețe cu titlul „Miss Basarabia”, care va avea loc în club SIN. În program sunt incluse şi depunere de flori la bustul lui Onisifor Ghibu , un seminar local în colaborare cu LADO-Cluj, un concurs intelectual de cultură generală, inteligenţă, logică şi erudiţie – „Ce? Unde? Când?” (C.U.C), campionat de fotbal şi tenis de masă – Cupa GIB, o piesă de teatru “Angajare de Clovn” şi proiecţie de film “La limita de jos a cerului”.

    Festivalul îşi propune să aducă sub acelaşi catarg viziuni de pe ambele maluri ale Prutului, să întregească spiritual naţional în rândul tinerilor, să promoveze valorile şi ideea de unitate în diversitate, să continue tradiţia de celebrare a evenimentului în spirit de sărbatoare prin multitudinea activităţilor cultural şi sociale.

    Articol complet: GIB Cluj

    NU SUNT COMENTARII

    Transmiteti un mesaj

    eighteen − 9 =